Aprašymas
Arbatos ruošimas
Arbatą sudaro 99 proc. vandens. Reikia naudoti šviežią minkštą vandenį, kad kalcio ir magnio perteklius neslopintų aromatų ir arbatos paviršiuje nesusidarytų aliejinė plėvelė.
- Išsirinkite puodelius arba stiklines. Bradley’s jūsų kavinei siūlo specialaus dizaino arbatos puodelius.
- Pašildykite vandenį ir supilkite jį į puodelį (optimalus vandens kiekis vienam arbatos pakeliui –200–250 ml) arba, jeigu naudojatės kavos aparatu, paprasčiausiai nuspauskite karšto vandens mygtuką.
- Įdėkite arbatos pakelį.
- Mirkykite.
- Išimkite arbatos pakelį ar arbatžoles ir leiskite arbatai atvėsti iki maždaug +60 °C.
- Įsižiūrėkite į spalvas ir užuoskite aromatą – įsiklausykite į savo pojūčius.
- Ragaudami arbatą naudokite šaukštelį. Visiškai normalu ragaujant sriūbtelėti!
Kaip patiekti Bradley’s arbatą?
- Šildomame arbatinuke – tam, kad arbata ir pokalbiais būtų galima mėgautis ilgiau ir kad su arbata būtų galima pasiūlyti ir užkandžių ar pasiūlyti ją kaip popietės arbatą.
- Termose
– tinka ne visoms arbatoms,
– termosą naudokite tik arbatoms, o ne kitiems karštiesiems gėrimams (pvz., kavai). - Porceliano arbatinuke – taip sukursite ypatingą akimirką bei progą pasiūlyti popietės arbatos savo lankytojams.
- Prieš patiekdami pašildykite arbatinuką ir puodelius – puodelius laikykite ant įprasto kavos aparato šildytuvo.
- Kai kurias arbatas, pavyzdžiui, vaisines arbatas, ypač tinka gerti šaltas – mes galime padėti jums sukurti receptų!
Patarimai
- Kiekvieną arbatos rūšį rekomenduojama užpilti skirtingos temperatūros vandeniu ir mirkyti skirtingą laiką.
- Mirkant arbatos pakelio nereikia maišyti – net ir nemaišant per nustatytą laiką arbatos skonis visiškai atsiskleis.
- Po mirkymo išimkite arbatos pakelį iš puodelio. Prieš gerdami arbatą išmaišykite. Jei arbatos pakelį puodelyje laikysite per ilgai, gėrimas įgaus kartumo.
- Arbatos pakelis skirtas naudoti tik vieną kartą. Naujam puodeliui naudokite kitą arbatos pakelį, kad aromatai išliktų sodrūs ir švieži.