Aprašymas
HURACAN CAFFEE Indonesia Simalungun Nira kavos pupelės
Įprasta, kad indonezijietiškas apdorojimo būdas „wet-hulled“ suteikia kavai sodrių, tamsiaspalvių skonių, primenančių humusą, samanas, sakus, salyklą. Mažai rūgšties, daug tirštumo sufleruoja kaip itin tinkamą kavą espresui ruošti, gardinti pienu. Wet-hulled Simalungung Nira iš Lisa & Leo Organic Coffee ūkininkų – dar linksmesnis derlius, kava ir švari, sultinga, ir turinti skambios citrinžolės, laimo, braškių džemo, agavos, gėliškumo natų. Ši partija ne tik apdorota wet-hulled būdu, bet ir anaerobinio fermentavimo. Surinktos kavauogės prieš lukštenimą per naktį palaikytos su autentiška ūkio miele ®Nira.
Lisa & Leo Organic Coffee ekologiškas kavos ūkis įkurtas 2010 Simalungung rajone, Šiaurės Sumatroje. Visi arabikos medeliai sudaiginti, susodinti nauji, kiek aukštesnėse regiono plantacijose 1400-1500 mvjl. Tai pavėsio plantacijos, kavamedžiai susodinti tarp vaismedžių ir riešutmedžių, kuriama sodo mikroaplinka, flora, fauna labai įtakinga dirvožemiui, kavos kokybei. Kavamedžių rūšys ūkyje: Abisinijos vietinė, Caturra, Sigarar Utang, pastaroji Sumatroje populiari rūšis pasižymi itin aukštu saldumu.
|
Azija ir Okeanija |
---|---|
Wet-Hulled. Anaerobinė fermentacija su Nira mielėm. |
1400 – 1500 mvjl | |
Abyssinia Heirloom, Caturra, Sigarar Utang |
Indonezija | |
Lisa & Leo’s Organic Coffee, Sumatra |