Aprašymas
Skonio natos: prinokusių aviečių, šiek tiek rūgštelės, aviečių saldainių skonio.
Naudojimas: Arbata, gazuoti gėrimai, kokteiliai, kokteiliai, vaisių punšai, kava (naudoti be pieno, rūgštingumas gali sukelti šilto pieno sutraukimą), pieno kokteiliai
Labiausiai paplitusios avietės yra raudonos, tačiau iš pradžių visos avietės buvo baltos. Legenda pasakoja, kad vieną dieną nimfa Ida bandė nuskinti laukinių baltųjų aviečių, kad nuramintų įtūžusį Dievą Jupiterį. Rinkdama vaisius Ida pasidraskė pirštu ant dygliuoto aviečių krūmo. Pagal šį romėnų mitą, jos kraujas amžinai mirė avietėse ryškiai raudonos spalvos.
Šiauriniame pusrutulyje aviečių sezonas yra vasarą. Tačiau nelaukite sezono ir mėgaukitės šviežiu, prinokusių aviečių skoniu visuose savo gėrimuose! MONIN aviečių sirupas tiks naudoti bet kada
galima bet kada.
Atkreipkite dėmesį: pieną sumaišius su rūgštaus skonio priemone, kartais gali sutirštėti. Štai keletas geriausių patarimų, kaip to išvengti.
Šalti gėrimai (pieno kokteiliai ir ledinė kava)
Sirupų purtymas arba maišymas su vanilės pagrindu pagamintais frappe milteliais padės išvengti sutraukimo.
PRANCŪZIŠKA AVIETĖ
Receptas:
- MONIN aviečių sirupas, 20 ml
- MONIN mojito sirupo, 10 ml
- MONIN Cloudy citrininio limonado, 60 ml
- Nealkoholinė degtinė, 40 ml
- Laimo citrinos
- Mėtų lapelių
- Ledo kubelių
Supilkite MONIN aviečių, MONIN mojito sirupus į kokteilinę, įpilkite nealkoholinės degtinės, gerai suplakite ir supilkite į stiklinę. Įdėkite ledo kubelių ir užpilkite MONIN cloudy citrininiu limonadu. Papuoškite mėtų lapeliais ir laimo citrinos griežinėliu. (Sirupų kiekius reguliuokite pagal savo skonį)
Patogiam sirupo dozavimui, naudokite MONIN dozatorių.
AVIETINĖ MARGARITA
Receptas:
- MONIN aviečių sirupas, 20 ml
- Nealkoholinės tekilos, 40 ml
- MONIN koncentratas SWEET&SOUR, 80 ml
- Nealkoholinis apelsininis likeris, 30 ml
- Ledo kubelių
Supilkite į kokteilinę ir energingai suplakite MONIN aviečių sirupą, MONIN koncentratą SWEET&SOUR, nealkoholinę tekilą, nealkoholinį apelsininį likerį ir ledukus. Viską supilkite į Margaritos taurę. Papuošimui galite naudoti avietes. (Sirupų kiekius reguliuokite pagal savo skonį)
Patogiam sirupo dozavimui, naudokite MONIN dozatorių.
CITRININIS AVIEČIŲ LIMONADAS
Receptas:
- MONIN aviečių sirupas, 20 ml
- MONIN Cloudy citrininio limonado, 60 ml
- Krano ar gazuoto vandens, 140 ml
Viską supilkite į stiklinę, galite papildomai įdėti ledukų. Papuošimui galite naudoti mėtų lapelius, citrinos žievelę, uogas.(Sirupų kiekius reguliuokite pagal savo skonį)
Patogiam sirupo dozavimui, naudokite MONIN dozatorių.